Thursday, December 5, 2013

H κούρσα των Miners

Όσοι ασχολείστε γνωρίζετε πως η εξόρυξη των Bitcoins έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολη και ασύμφορη λόγο του επίπεδου δυσκολίας και της τιμής των ASIC. Επίσης γνωρίζετε πόσο δύσκολα είναι να πιάσει κάποιος στα χέρια του ένα μηχάνημα ASIC και εαν θα μπορέσει τελικά να το παραγγείλει, πόσο θα κοστίσει και πότε θα το παραλάβει και ποιά θα είναι η απόδοση του. Αρχές του χρόνου εμφανίστηκαν διάφορες εταιρίες πέρα από την ButterflyLabs οι οποίες ισχυρίζονταν ότι έχουν στην διάθεση τους ASIC. Τελικά λίγες από αυτές ήταν όντως αξιόπιστες και κάποιες απο αυτές τελικά αποδείχθηκανε απατεώνες.

Προσωπικά έλαβα το δικό μου μηχάνημα μετά απο 6 μήνες αναμονής διαπιστώνοντας πώς τώρα δεν έβγαζε 30 Bitcoins τον μήνα αλλά πολύ λιγότερα. Σκέφτηκα πως μάλλον αν επένδυα τα ίδια λεφτά που ξόδεψα στο μηχάνημα στο να αγόραζα Bitcoins τον απρίλιο του 2013 θα είχα τώρα πάνω απο 3000% κέρδος. Ίσως να μπήκα λίγο αργά στην κούρσα των Bitcoin αλλά δεν το μετάνιωσα. Το Bitcoin έχει εδραιωθεί για τα καλά και απο τι φαίνετε η τιμή του θα ανέβει αρκετά. 
Μπορεί να επενδύσω ξανά στο μέλλον σε Asic αν βρεθεί κάποια εταιρία που θα ανταπεξέλθει σε όλες τις προσδοκίες ενούς νέου Miner. H KnC φαίνεται αρκετά υποσχόμενη.

Αυτές τις μέρες ασχολούμαι με την εξόρυξη άλλων νομισμάτων (Script) με κάρτες γραφικών και απο τι φαίνεται αξίζει. Θα ποστάρω αποτελέσματα και στατιστικά.

Ως τότε Happy Mining

Xtapodi

No comments:

Post a Comment